Jesus Helade alla Som Kom till Honom!

Matt 4:24

Ryktet om honom gick ut över hela Syrien, och man förde till honom alla som led av olika slags sjukdomar och plågor, besatta, månadssjuka och lama, och han botade dem.

Matt 12:15

När Jesus fick veta det, drog han sig undan. Många följde honom, och han botade dem alla.

Ingenstans i Bibeln kan man se att Jesus valde ut några speciella som Han helade för att sen gå förbi resten. Nej, på ett flertal ställen så står deT uttryckligen att han helade alla. och man förstår av sammanhangen att Han helade dom som kom till Honom. De som uttryckt en önskan att få bli frisk.

Ibland hör vi hur människor tror att Gud inte vill hela alla. Att han kanske har en mening med att vi människor ska bli sjuka. Och om Gud vill att vi ska va sjuka, jag då kan vi ju inte komma och be honom om ett helande…..och så tappar vi frimodigheten och tron. Det som är själva den utlösande faktorn när det gäller att ta emot ett helande från Gud!

Men ingenstans kan vi se att Jesus argumenterade på det viset. Han botade alla. Och det är så viktigt att vi låter bibelordet få säga vad det säger, och inte blanda upp det med en massa människotankar.

Vi har ingen rätt att säga till någon att Gud vill att dom ska va sjuka. Det är inte bibliskt. Istället är vi kallade att tro på det faktum att Jesus är densamme igår och idag…och att Han fortfarande helar människor.

Vi kanske inte förstår allt om helande och hur man kan få se det ske, men ett är i alla fall säkert: Vi måste tillsammans med människor och för vår egen del också, sträcka oss ut i tro på Jesus och att Han vill hela alla sjukdomar! Likadant i dag som på Bibelns tid!

Jesus helade också alla olika sorters sjukdomar och plågor….Inget är för svårt, inget är för litet. Jesus älskar oss och vill se oss friska!

Svenska Folkbibelns översättning

One thought on “Jesus Helade alla Som Kom till Honom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Follow by Email
Pinterest
fb-share-icon